PERGOPOLIS

Schaduwtechnieken

Uitschuifbaar, weersbestendig: voor thuis of voor uw zaak


Het geven van beschutting, meer bepaald schaduw, is zeer waarschijnlijk de oudste vorm van architectuur, die reeds een paar duizend jaar geleden is ontstaan. Waarschijnlijk is het eerste door mensenhand gemaakte constructie er eentje die zorgde voor schaduw, een soort pergola of tent voor één van onze voorouders. Deze ‘schaduw’-constructies en de industrie daar rond beantwoordt nu meer aan de sociale vraag. Moderne architectuur voorziet in een brede keuze van schaduwtechnologie, onmisbaar voor de directe omgeving van privéwoningen en openbare gebouwen.


Alhoewel: de technische beperking van veel uitvoeringen van deze schaduwtechnologie belet een wijdverspreide toepassing en gebruik. Sommige van deze zgn. ‘schaduwoplossingen’ zijn gevoelig aan wind of regen of kunnen het regenwater niet afdoende draineren. Soms spelen breedte en/of oppervlakte een belangrijke rol bij hierboven genoemde gebreken.

Met PERGEPOLIS – pergola’s bieden wij u een oplossing, die uw verbeelding bevrijdt en u toelaat uw plannen concreet te maken die voorheen technisch onhaalbaar waren.

Waarom kiezen voor Pergopolis?

Uniek voor PERGEPOLIS is dat het canvas of zeildoek door middel van een crossframe om de 60 centimeter zodanig sterk is gemaakt dat het weerstand kan bieden tegen de bewegingen en het optillen door de wind. Het schaduwgevend oppervlak is hierdoor op zijn minst zo sterk als een stevig dak.


De dragende structuur van onze pergola’s is gemaakt van aluminiumlegerings-profielen en de overige delen zijn gemaakt van roestvrije materialen. De kleur van de pergolastructuur is standaard wit (RAL9010), beige (RAL1016), mosgroen (RAL6005) en antraciet (RAL7016). Optioneel kunnen er echter andere RAL-kleuren besteld worden.

Duurzaamheid?


Perfecte bescherming tegen regenwater

Het horizontale oppervlak van onze pergola’s is gemaakt van waterdicht, met textielversteviging door drielagig PVC canvas, dat soepel buigt wanneer het wordt ingetrokken en het water laat wegdrijven wanneer het wordt uitgetrokken.

Door de weerafdichting langs de drijfsporen is het doordruppelen van regenwater aan de hoeken van de pergola minimaal. Zo kan er een perfect droge ruimte onder pergola worden gecreëerd als er aan de zijkanten vouw- of andere deuren worden geplaatst. De ruimte zelf kan worden gekoeld of verwarmd.

PERGEPOLIS pergola’s verzorgen de collectie en drainage van regenwater, zelfs aansluiting op een afvoersysteem. Elk type kan optioneel besteld worden met dakranden, maar enkele van onze producten bevatten al een volledig drainage systeem in de ondersteunende constructie met verdere verticale drainage.

Verschillende vormen, gemakkelijk gebruik

PERGEPOLIS pergola’s kunnen gemakkelijk geïntegreerd worden in vorm van het gebouw waar het moet geplaatst worden. Onze zonneschermen kunnen geplaatst worden in houten structuren . We kunnen ook onze aluminium profielsystemen esthetisch laten overeenstemmen aan het gebouw of de tuin, zowel in kleur als in vorm. Met de bevestigingsmaterialen voorzien bij onze pergola’s, is zowat elk type van architecturale verbinding mogelijk. Onder een oppervlakte van 25 m2 kan een pergola gebruikt worden met manuele bediening. Boven de 25 m2 bevelen we een elektrisch aangedreven systeem aan voor elke oppervlakte die men wenst.


Afstandsbediening voor het uitrollen en terugrollen, met optie voor automatische controle voor licht en wind.


Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen onze types van pergola's?

  • Verschillende kruissecties en dragende structuren zijn toegepast in een grote variëteit van produkten
  • Onze verschillende types van pergola's zijn gemaakt in verschillende vormen met verschillende doorgedreven oplossingen
  • Drainage van regenwater verschilt van het ene type tot het andere (vergelijk: geïntegreerde dakranden, supplementair systeem van dakranden, enz)


Kleuren FrameKleuren Schaduwdoek
EASY PERGOLA

easy_01
sand_01
solitaire_01
solitaire_02


Vast voor tussen twee muren

Breedte: 2,5 - 13 m

Lengte: maximum 5,5 m

Solitaire  - Vrijstaand paviljoen

CONCEPT

concept
concept_flat
concept_rondo_01

Flat

Breedte: 2,5 - 13 m

Lengte: maximum 5,5 m

COMPACT

Rondo

compact_flat01 (1)
compact_rondo01
compact_flat_02
compact

Flat

Breedte: 2,5 - 13 m

Lengte: maximum 5,5 m

INTENSE

Rondo

intense pergopolis 1
intense pergopolis 2
intense pergopolis 3

Flat

Breedte: 2,5 - 13 m

Lengte: maximum 6,5 m

MASTER

Rondo

master pergopolis 1
master pergopolis 2
master pergopolis 3

Flat

Breedte: 2,5 - 13 m

Lengte: maximum 7 m

EMOTION

emotion pergopolis 1
emotion pergopolis 2
emotion pergopolis 3

Flat

Breedte: 2,5 - 13 m

Lengte: maximum 6,5 m